Sminktetoválás

Néhány gondolat a szemöldöktetoválásról

Egy arc legmeghatározóbb része tud lenni a szemöldök, mely karaktert ad, kiemeli  tekintetünket, szinte keretbe foglalja, képes azt vidámmá varázsolni, megfiatalítani az egész arcot…

Kinek ajánlott a sminktetoválás?

1. Mindazoknak, akik szeretik ill. szeretnének minden reggel igényes, ápolt és mutatós külsővel kilépni az utcára, munkába menni, de nem szeretnék a reggeli idő nagy részét a tükör előtt tölteni és méregetni, vajon sikerült-e szimmetrikusan eltalálni a sminket. 

2. A természet nem egyformán bőkezű mindannyiunkkal… Dúsan, egyformán szálazott szemöldök, telt arányos ajkak és dús ébenfekete szempillával ívelt csodaszép tekintetű szemek… Nos, túl szép is lenne! – mondják sokan.
Bármi is az elhatározás oka, egy biztos, egy arányos, kihangsúlyozott arc fog visszanézni a tükörből! 

Én határozottan a ” kevesebb mindig több” híve vagyok, főleg sminkelésnél. Az eltúlzott, erős színek és formák hosszútávon sok esetben megbánást eredményeznek.
A sminktetoválást azonban nem lehet csak úgy lemosni.

Beauty Salon – Microblading Eyebrows

Tekintsd meg néhány elkészült munkámat!

További képek a Galériában tekinthetők meg!

Mikor ajánlott megújítani a tetoválásokat?

A legfontosabb! Szemöldöktetoválás 2 évente, ajaktetoválás 4-5 évente, szemhéjtetoválás 3-4 évente megújításra szorul.

Sajnos 15-20 évvel ezelőtti tetoválások még ma is jöhetnek szembe, amiket régebben más technikával, mélyebbre – az irháig – betetováltak, ennek köszönhetően elkékült, amit már csak lézerrel lehet eltávolítani. Ezekre nem szabad rátetoválni! Mára már egészen más technikával és pigmentekkel lehet sminktetoválni, melyek már nem tartalmaznak egészségkárosító nehézfémeket. A legfelső hámrétegbe tetoválunk, abban is 0,3-0,5 mm mélységig csupán. Igen, könnyebben és gyorsabban kikopnak a pigmentek, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon gyakran mi is változtatnánk a stílusunkon, hajunk színén vagy akár a tetoválás stílusán, technikáján is. Ezt a sminktetoválással megtehetjük!

A tartóssága több dologtól is függ:

– Függ bőrtípusunktól: minél zsírosabb a bőr, annál nehezebben épül be ill. annál hamarabb dobja ki.

– Függ attól, hogy napi szinten mennyi UV fény éri nap, mint nap: a szolárium is csökkenti az élettartamot!

– Illetve attól is, hogy milyen technikát alkalmazunk, pl. : szemöldök esetében púderes vagy szálas.

Microblading Eyebrows, Semi-permanent Makeup Procedure